torstai 25. helmikuuta 2016

Punaisen Ristin museo Genevessä

Punaisen Ristin perusti sveitsiläinen Henri Dunant vuonna 1863. Alun perin Punainen Risti auttoi vain sodan uhreja, myöhemmin toiminta laajeni myös katastrofi- ja onnettomuustilanteiden auttamiseen. Monissa maissa Punainen Risti mm. vastaa veripalvelutoiminnasta, ylläpitää ensiapukoulutusta, järjestää katastrofiapua ja huolehtii pakolaisista.
Kuvassa punaiasen Ristin tunnus eli Geneven risti ja Puanisen Puolikuun tunnus. Monissa islaminuskoisissa maissa käytetään punaisen ristin tilalla punaista puolikuuta. Vuonna 2005 otettiin käyttöön punainen kristalli, jota käytetään niissä tilanteissa ja maissa, joissa ei hyväksytä ristiä tai puolikuuta niiden uskontoon tai politiikkaan liittyvien mielikuvien vuoksi. 
.
Museo sijaitsee Genevessä. Museossa on kolme tilaa, jotka kertovat Punaisen Ristin toiminnasta.
Museorakennus oli hyvin kaunis ja veistoksellinen. Tilassa oli paljon käytetty puuta. 

Museossa on laajat arkistot sodan aikaisesista ihmisten kohtaloista mm. sodassa kadonneiden löytämiseksi. Kuvassa toisen maailmansodan aikaisista kortistoista. 

Kaikki ovat vastuussa kaikesta, mitä maailmassa tapahtuu - Dostojevski
 Punaisen Ristin seitsemän perusperiaatetta ovat inhimillisyys, tasapuolisuus, puolueettomuus, riippumattomuus, vapaaehtoisuus, yleismaailmallisuus ja ykseys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti