sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Pintahygieniaa

Pintahygienialla on merkitystä välinehuoltotoiminnassa eristyisesti pestyjen ja desinfioitujen tuotteiden käsittelyssä. Välinehuollon puhtaiden pöytäpintojen hygieniaa voidaan tarkkailla erilaisin testein. Hygieniaa voidaan tarkkailla ATP-määritysten, viljeltävissä olevan kokonaismikrobimäärän tai proteiinikontaminaation perusteella. Joskus esim. pöytäpintojen hygieniaseuranta on perusteltua puhtaanapidon laadun todentamisessa.

Toisaalta erilaisia mittausmenetelmiä voidaan käyttää välinehuollossa pesu- ja desinfektioprosessin onnistumisen todentamisessa. Kävin vierailulla viime viikolla Orion Diagnosticalla Espoossa. Orion Diagnostica valmistaa terveydenhuollon diagnostiikkaan mm. erilaisia kliinisen kemian pikatestejä, huumetestejä ja muita testikittejä. Välinehuoltomaailmassa tutut Clean Card Pro -proteiinijäämätestit ovat myös Orion Diagnostican tuotteita.


Tuotepäällikkö Sanna Teirmaa otti minut ystävällisesti vastaan ja oli etukäteen järjestänyt mahdollisuuden tutustua Orion Diagnostican tuotantoon. Vierailuhetkellä menossa oli parhaillaan Hygicult-tyyppisten kastolevyjen tuotanto. Oli mielenkiintoista havaita, miten monen erilaisen laadunvarmistusvaiheen läpi valmis tuote kulkee ennen päätymistään loppukäyttäjälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti