torstai 22. marraskuuta 2012

Pesuprosessi on välinehuollon tärkein lenkki

Kirjoittelen tätä blogimerkintääni junasta, joka ajaa juuri suunnilleen Mäntyharjun kohdalla. Olen palaamassa kotiin Pieksämäeltä, jossa vietin pari yötä. Pieksämäeltä muutama kilometriä länteen sijaitsee Naarajärvi, jossa on Franke Finland Oy:n ja Franke Medical Oy:n tehtaat.

Kuva: Franke Finland Oy (http://www.franke.com/content/kitchensystems/fi/fi/home/about_franke/
yrityksen_tiedot/_jcr_content/parCenter/cmpmm1/imageimage..jpeg/98e65455-96aa-4d04-9d73-aef7ef0bbf86.jpeg

Franke Finland Oy valmistaa kuluttajillekin tuttuja teräskalusteita keittiöihin ja saniteettitiloihin. Franke Medical Oy:n valmistamat tuotteet ovat välinehuoltomaailmalle tuttuja Deko-pesukoneiden ja -kuivauskaappien muodossa. Franke Medical Oy järjesti asiakkailleen ja sidosryhmilleen vuotuisen kaksipäiväisen Deko-huoltokurssin, johon pääsin myös osallistumaan. Kurssilla käytiin seikkaperäisesti ja syvällisesti läpi Deko 190 -sarjan sekä 25-, 260-, ja 2000 -sarjojen pesu- ja desinfektiokoneiden toimintaperiaatteita, sähkötoimintoja, komponentteja, osien vaihtoa, vianetsintää sekä koneen asentamiseen, säätöihin, koeajoihin ja kalibrointeihin liittyviä asioita. 



Kurssi oli suunnattu tekniselle huoltohenkilökunnalle, jonka vastuulle kuuluu pesukoneiden huolto ja korjaus. Vaikka nämä asiat eivät toimenkuvaani kuulukaan, kurssi avasi runsaasti näköaloja pesu-desinfektiokoneiden toimintaperiaatteisiin ja antoi eväitä käytännön ongelmanratkaisuun ja pesuprosessien suunnitteluun myös välinehuollon näkökulmasta. Pesu- ja desinfektioprosessi on välinehuollon tärkein lenkki ja siksi ei ole yhdentekevää, miten kliinisessä työssä ja laboratorioissa käytettävät välineet huolletaan. Kurssi oli erinomaisesti järjestetty. Lisäksi tehdaskierros Franken laitoksilla ja erityisesti Dekojen kokoonpanohallissa oli mieleenpainuva. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti